De Auvergne... - Reisverslag uit Saint-Nectaire, Frankrijk van Marian & Joke - WaarBenJij.nu De Auvergne... - Reisverslag uit Saint-Nectaire, Frankrijk van Marian & Joke - WaarBenJij.nu

De Auvergne...

Door: Marian en Joke

Blijf op de hoogte en volg Marian & Joke

20 Mei 2016 | Frankrijk, Saint-Nectaire

*Zondag 15 mei
We zetten onze reis weer voort en zeggen tegen elkaar hoe leuk het zou zijn als we een brocantemarkt ofzo tegen zouden komen.
En ja hoor, na anderhalf uur komen we in het dorp Bach een grote markt tegen! Hoezo toeval?
We scoren voor een paar vriend(inn)en kleine kadootjes, Joke een boekje over toiletten (ja ja…) en Marian een lichtpaarse vuurvaste schaal!
Allemaal blij op deze wederom zonnige dag!
We rijden naar de cp in Rodez. We hoorden dat dat een mooie stad moet zijn en wát we ervan hebben gezien is dat ook zo maar de cp was helemaal vol. Ook voelen we er niet voor om hier een camping te zoeken en daarom stellen we MiepMiep in om ons naar Grand-Vabre te brengen. Hier wonen Remko en Flavia. Remko is de zoon van Marian en Jos, onze vrienden waar we ook mee op de camping in Lloret de Mar stonden.
We weten dat ze niet thuis zijn maar het is al leuk om hun huisje even in het eggie te zien en het plaatsje en de omgeving waar ze wonen!
We rijden door naar de cp in Vieillevie, ca. 10 km. verderop. Een mooie en kleine cp die aan de Lot ligt, waar we de 2e camper zijn. De volgende dag zal er nog eentje bijkomen.

*Maandag 16 mei
We lopen het dorpje even door, bezoeken het kerkje en het kasteel maar beiden zijn ze oud en dicht. Wél mooi verlicht in de avond!
Daarna lopen we het dorp uit, nemen een weg naar rechts die vrij steil omhoog gaat en dan komen we langs enkele leuke, mooie huizen met enorm veel bloemen die zomaar in en uit de vele stenen muurtjes lijken te groeien…
We klimmen steeds hoger en hoger en hebben dan een prachtig uitzicht op het dorp beneden en op de hoge beboste heuvels tegenover ons. En in de diepte zien we de Lot steeds stromen.
We zijn helemaal wég van deze plek en als dan ook nog het huis naast de cp met een grote, mooie tuin (die tot aan de Lot reikt) te koop blijkt te staan slaan we aan het fantaseren… We zouden hier bést kunnen wonen en het tweede huisje in de tuin als B&B kunnen gebruiken. Leuk voor onze gasten die natuurlijk in grote getalen naar ons toekomen wat we alleen maar léúk zullen vinden! En wat nu een heel grote moestuin is kan voor een deel het zwembad worden…
Maar ja, de realiteit is dat we het geld er niet voor hebben en we onze lieve kinderen, onze Gijs en onze vrienden in NL niet willen missen…
Om één uur zijn we weer thuis en dan dekt Marian de pick-nicktafel en eten we lekker in de zon en in de stilte met alleen het ruisende geluid van de stromende Lot en van een koekoek in de bossen achter ons.
We spelen Yahtzee, lezen wat en Marian raspt en vijlt weer verder aan haar beeldje. En Moon geniet ook van het rollebollen en luieren in het gras.
Wat een heerlijke dag was het vandaag!!!

*Dinsdag 17 mei
Hoewel we “verliefd” zijn op dit dorpje met zijn prachtige bloemenranden gaan we tóch weg! We rijden eerst naar Flagsan omdat daar volgens Remko een supermarkt zou zijn. We moeten er zo’n 20 kilometer voor rijden en de bedoeling is om dan via Conques en Grand-Vabre naar de camping aldaar te rijden en een paar dagen te blijven. Maar omdat het toch weer een aardig eindje terug is besluiten we maar om verder te rijden. En de supermarkt wordt verbouwd op dit moment, hij is met roodwit lint afgezet…
In Aurillac komen we gelukkig een Inter-Maché tegen en slaan we weer de nodige (verse) boodschappen in en bij een grote kledingzaak ernaast wippen we ook even naar binnen. Marian vindt er jammer genoeg niets en Joke twee shirts en een aqua-kleur polo. Mooi!
We rijden door de mooie Cantal naar het stadje Lempdes-sur-Allagnon omdat hier een ACSI-camping voor 13 euro is. Plus een euro toeristenbelasting. Maar Joke vindt een 2-euro munt dus dat scheelt weer…
Het is een niet te grote en rustige camping maar de plaatsen zijn knollenvelden, zoals Marian het uitdrukt. We mogen zelf een plekje zoeken en die vinden we achteraan op de camping. Een grote plek met wat gras op de kleigrond maar omdat het gelukkig droog is is het wel te doen. Helaas is er géén internet want “de provider doet moeilijk”, wordt ons gezegd… En op cp’s is ook geen internet…
Overigens is het al een paar dagen prachtig weer. Zo rond de 20 graden en een strakblauwe lucht!

*Woensdag 18 mei
Vanmorgen bij het opstaan blijkt dat we allebei geen prettig gevoel bij deze camping hebben en daarom besluiten we, nadat we een was in de machine hebben gedraaid, dat we verder willen. We vinden 53 kilometer verderop een camping in St. Nectaire in de Auvergne, heerlijk rustig tussen de beboste heuvels.
De natte was drogen we in zon en wind dus die ligt al snel weer in de kastjes!
We bellen even met Marian en Jos waar ze zijn en hoe het met ze gaat. Ze zijn nu nog in Bergerac en komen tot onze vreugde vrijdag hier naar toe om een paar dagen bij ons te staan. Hoe leuk kan het zijn: we zijn onze vakantie met elkaar begonnen en zullen hem dus ook samen beëindigen… Tenslotte moeten we volgende week woensdag weer thuis zijn vanwege enkele verplichtingen.
De rest van de dag keutelen we lekker rond de camper, spelen met Moon en ’s avonds skypen we even met Syl, Marco en Gijs. We zijn heel blij elkaar weer even te zien en hoewel de verbinding vanuit Soest qua geluid er niet was bracht de telefoon uitkomst!

*Donderdag 19 mei – Gefeliciteerd Theo!
Mmm…. Het regent weer…
We vermaken ons in de camper maar na de lunch wordt het gelukkig wat lichter. We besluiten dat we een wandeling willen maken en dalen af naar het dorp waar we bij de toeristeninfo een soort wandelkaart krijgen. We lopen in ruim een uur langs een rustige weg achterom het stadje naar de grote kerk, die de Notre-Dame op de Mont-Cornadore heet…
En ook hier is geen weg recht en vlak!
De kerk is echt bijzonder mooi. Er komt zelfs een bus met schoolkinderen die met opdrachten in de hand de kerk bekijken en dat allemaal in (bijna) stilte!
Via een andere weg om het stadje heen lopen we door het bos weer terug. We hebben in de verte nog een keer zicht op de besneeuwde bergen. Weer even genieten…
Moon rent als een dolle door modderplassen en vindt stokken om mee te spelen, ook zij heeft een heerlijke middag. Op een kleine bui na is het gelukkig droog gebleven!
Volgens de kaart zouden we bij een splitsing rechtsaf moeten maar dat is slechts een heel klein paadje terwijl de rest breder was. Toch wagen we het er op en hebben het idee dat we echt niet goed lopen. Ook voelen we aan dat we niet ver van de camping moeten zijn maar wáár is ‘tie nou?
Opeens zien we een dak van een huis en er staat ook een auto bij. Dan moet er dus ook een weg naar toe gaan… Laten we maar eens aanbellen daar!
Dan blijkt het een school te zijn waar een aantal kinderen op een terrein verkeersles krijgen. Nou, zoiets verwachten we toch echt niet in het bos!
Joke vraagt aan een juf of ze op de kaart aan kan wijzen waar we zijn en dan blijkt dat we nog een heel eind van de camping af zijn. “Maar volg die weg maar dan kom je wel een bordje tegen…”
We lopen die weg ca. 50 meter af en dan staan we opeens bij de camping! Waren we al zó dichtbij! We voelen toch een soort van opluchting…!

*Vrijdag 20 mei
We rijden naar het stadje Murol om even naar een supermarkt te gaan. Op de terugweg rijden we naar een burcht en klimmen naar boven. De entree vinden we teveel dus wandelen we weer terug naar de camper en dan volgen we daar in de buurt een bordje wat wijst naar “fromage ferme”. En zo kopen we bij een boerderij een halve saint-nectaire kaas om daar later met Marian en Jos van te smikkelen. Bij gebrek aan toastjes breekt Marian een paar knackebrodjes in stukjes. Smaakt óók!
Leuk dat Marian en Jos zijn gekomen, dat wordt een gezellig weekend!

• 20 Mei 2016 - 21:20

Puck:

Jullie vanuit Spanje door Frankrijk en wij de compleet andere kant op: Polen, een aparte belevenis! Leuk om de verschillende vakantiebelevenissen een keer uit te wisselen!
    Veilige reis verder en later naar huis.
    Tot later....
    Maria & Puck

• 20 Mei 2016 - 21:50

Nell Verbeek:

Jullie genieten met volle teugen he...heerlijk zo rond te reizen! Leuk verslag hoor. Is het beeld af als jullie thuis zijn? Groetjes Nell

• 20 Mei 2016 - 22:32

Jan En Patricia:

Gezellig weekend samen, lieve groeten voor jullie allemaal!!

• 20 Mei 2016 - 22:54

Marian:

Wat een gezellig verslag, prachtige bloemen, mooie vergezichten, spannende wandeling! En ook zeker heel leuk dat we het laatste stukje van de vakantie samen doorbrengen!
    Slaap lekker en tot morgen!

• 21 Mei 2016 - 10:38

Adriënne:

Leuk om St. Nectaire weer even te zien. Wij waren daar ook, een jaar of zeven geleden. Nog niets veranderd. En die kaas, ja echt heerlijk! Geniet nog van de laatste dagen. Goede terugreis en tot ziens in Nederland. Ik heb best wel een nieuwtje te vertellen!

• 21 Mei 2016 - 22:06

Lida:

Lieve meiden. Wat super om zo lekker door Fr te toeren. En als ik dan ook nog lees dat jullie in de Cantal zijn geweest begin ik helemaal te zeveren! Ben stiekum best wel jaloers.
    Geniet nog van jullie laatste dagen. Liefsssssss

• 22 Mei 2016 - 13:04

Jan En Alie:

Gezellig weekend samen, goeie thuisreis gewenst.
    Hebben weer genoten van jullie vakantieverslagen.groeten van ons beide.

• 22 Mei 2016 - 16:49

Aafke:

Genoten van jullie reisverslagen en de prachtige foto's. Een welkome afleiding in een pittige tijd. Bedankt en geniet nog even.
    Fryske groetnis