Een paar dagen Texel... - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Marian & Joke - WaarBenJij.nu Een paar dagen Texel... - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Marian & Joke - WaarBenJij.nu

Een paar dagen Texel...

Door: Marian en Joke

Blijf op de hoogte en volg Marian & Joke

13 Augustus 2018 | Nederland, Amersfoort

Vrijdag 3 augustus…
We nemen de boot van 10 uur uit Den Helder en staan 20 minuten later aan de overkant op Texel. Na een kwartiertje arriveren we op de SVR-camping De Kikkert in Driehuizen, tussen Den Hoorn en Den Burg.
We hebben misschien niet het mooiste plekje maar we staan wél in de schaduw en met deze hitte is dat erg prettig!
Tot de avond doen we niets, houden we ons lekker rustig. Maar na het eten fietsen we even naar het strand en laten daar Moon lekker uitrazen, ze vindt een duik in de zee een verademing! Zó leuk om te zien hoeveel plezier ze heeft!!!

Zaterdag 4 augustus…
Hoera, Marco is jarig, gefeliciteerd! (De jarige zelf kampeert dit weekend met zijn gezin in Goes…)
Omdat het vanmorgen wat koeler is durven we Moon wel in de camper te laten met alle ramen open (!!) en fietsen wij samen naar Den Burg, om even te “sneupen”.
Het slenteren in de drukke straatjes is leuk maar valt Marian erg zwaar. De fietstocht die we voor vanmiddag hebben gepland stellen we daarom maar uit tot morgen…
Joke fietst ‘s middags nog wel even terug om een badhanddoek voor Teun te kopen. Er is iemand in de buurt die zijn naam via de computer erop kan borduren. Gijs heeft al zoiets en Teun nu dus ook!

Zondag 5 augustus… Hieperdepiep voor Joke!!!
Om middernacht, als Joke slapend haar verjaardag inrolt, zingt Marian fluisterend “Er is er een jarig hoera, hoera!” waardoor Joke glimlachend even wakker wordt…
‘s Morgens laat Marian Moon uit en komt terug met een bosje blauwe bloemetjes, cichorei. Ook hangt ze onder de luifel een vlaggetjesslinger op.
Ondanks dat Joke haar verjaardag niet graag viert, ook deze 65e niet, vindt ze dit wél erg leuk! Het cadeau van Marian zijn deze lekkere dagen op Texel…
Na het ontbijt fietsen we via de begraafplaats waar 565 Georgiërs, die hier in april en mei 1945 hebben gevochten, begraven liggen, naar Oudeschild.
Hier is op dat moment een Oldtimer bijeenkomst. Prachtige motoren en auto’s waaronder een Messerschmitt waaraan wij allebei een herinnering aan hebben van héél lang geleden, zijn er te zien en dat brengt een gezellige drukte met zich mee daar aan de haven.
We lunchen er ook maar meteen, kopen er ieder een leuke trui en dezelfde truien ook voor Gijs en Teun en fietsen dan via de Waddendijk en een grote omweg weer terug naar de camper.
Marian werkt verder aan de vlinder die ze aan het beeldhouwen is en Joke ziet op haar tablet dat er ca. 75 felicitaties via Facebook en WhatsApp zijn gekomen.
Super-leuk!
‘s Avonds fietsen we weer naar Den Burg en eten er een pizza, die overigens erg tegenvalt… Op de terugweg kopen we bij een kraampje-langs-de-weg een potje jam voor onze vriendinnen Jan en Gelly waar we morgen mee hebben afgesproken.

Maandag 6 augustus…
Na ca. 10 minuten fietsen zijn we bij Gelly en Jan op de camping waar zij een prachtige sta-caravan hebben. Al snel babbelen we honderduit want we hebben elkaar een tijd niet gezien!
Rond 13:30 rijden we met hun auto via een mooie weg door de bossen naar Den Hoorn waar ze een gezellig en bijzonder restaurant weten, Eeterij & Drinkerij “Inn de Knip”. Gerund door twee vrouwen en álle spullen die je binnen en buiten ziet (en dat zijn er heel veel!) zijn te koop. Marian ontdekt een vrolijk beeldje van twee roze “Hollandse” meisjes en dat mogen we ook kopen. Doen we natuurlijk!
Echt heel bijzonder en we eten er heerlijk en gezellig buiten op het terras!
Op de terugweg maken we nog een tussenstop voor een ijsje en bij de caravan drinken we een sapje en eten een stuk meloen. En hoewel we nog niet echt zijn uitgepraat stappen we toch weer op de fiets om naar onze camping te rijden…
Dank jullie wel voor deze gezellige dag, Gelly en Jan!!!

Dinsdag 8 augustus…
Om 8 uur zijn we nog steeds in dromenland als er keihard achter op de camper wordt gebonkt. We schrikken ons náár en roepen “Wat is er, we komen er aan!”
We horen een mannenstem “Ontbijt-Service” zeggen… We snappen er niets van, trekken heel snel iets aan en als we de schuifdeur openen kijken we in de lachende gezichten van…. Sylvia, Marco, Gijs en Teun!!!
Wat een verrassing!
Ze zijn om 4 uur opgestaan om met de boot van 7:30 uur te komen. Eigenlijk 6:30 uur maar die boot voer nét voor hun neus weg…
Ze hebben werkelijk álles meegenomen voor het ontbijt: eitjes, diverse broodjes, drinken, kaas, vleeswaren, vlokken, chocolade pasta, pindakaas, aardbeien, en dan vergeten we vást nog iets te noemen…
Het is een gezellig en onverwacht ontbijt!
Ze hebben zelfs hun fietsen en de fietskar voor Teun meegenomen en rond 10 uur gaat ook Moon in haar fietskar en rijden we naar Oudeschild voor een eerste pauze.
Daarna rijdt Marco voorop want hij heeft een fietskaart en is de man van de binnenweggetjes en dat zijn vaak de allermooiste weggetjes!
Op een bank in het bos lunchen we met wat overgebleven is van het ontbijt, in De Koog stoppen we voor een ijsje en slenteren we over de Zomermarkt en na 33 prachtige kilometers zijn we weer terug.
Op een warme maaltijd hebben we niet gerekend en dat wordt dan ook een “patatje met”.
En dan moet er weer worden opgeruimd want de laatste boot gaat om 21 uur en die móéten ze dus halen! Maar dat lukt natuurlijk en als we ze hebben uitgezwaaid ruimen wij de boel weer op.
Omdat de lucht steeds donkerder wordt en we een flinke bui verwachten ruimen we álles op. De stoelen en tafel gaan weer achterin, de luifel draaien we in, het kleed kloppen we uit en ruimen we op en we gaan niet te laat naar bed.
Dank jullie wel Syl, Marco, Gijs en Teun voor deze onverwachte en super-leuke dag!!!

Woensdag 8 augustus…
Gisteravond hebben we al veel opgeruimd en dat scheelt vanmorgen natuurlijk.
We hebben om 12 uur afgesproken met de baasjes van boxer Yara want ja ja… onze Moon heeft een date!!
Maar eerst rijden we naar het eind van onze straat, naar boerderij “Vrij en Blij” van Rianne en Jan, het stel wat mee heeft gedaan aan het programma Boer Zoekt Vrouw en inmiddels is getrouwd en een zoontje Melle heeft. Hun boerderij is toegankelijk voor publiek en ze runnen naast de vele, vele schapen ook een kleine camping.
We mogen dus alles bekijken en in een flits zien we Jan lopen, Rianne zien we niet.
(Het zijn toch bekende NL’s geworden…)
Daarna rijden we op ons gemak naar het uiterste noorden, naar De Cocksdorp en al snel zien we Yara met haar gezin. We lopen naar een voetbalveldje en daar gaan de boxies los! Wat rennen en ravotten ze samen heerlijk in de ruimte en wij als volwassenen genieten dáár weer enorm van!
Na ca. 45 minuten is het feestje voorbij en zijn de honden bekaf…
We rijden naar de boot en daar bedenkt Joke dat het misschien leuk is om even bij haar broer en schoonzus in Bovenkarspel aan te gaan. Dús even bellen en ja hoor, ze zijn thuis en vinden het héél leuk!
Nadat we onderweg nog even een grote kringloop bezoeken die we onverwacht tegenkomen, zijn we om 15:30 uur bij Greet en Henk.
Daar is het ook weer gezellig, we mogen een happie mee-eten en daarna zijn we om 21:30 uur weer thuis!

Dank je wel lieve Marian voor deze heerlijke Texel-dagen als cadeau voor mijn verjaardag!!!

En onze volgende trip?
Die is deze week naar een boerencamping in Apeldoorn met onze lieve Gijs...

• 13 Augustus 2018 - 18:36

Margreeth:

Hallo Joke en Marjan,

Leuk weer wat van jullie te lezen, maar ik heb een probleem. Ik heb het volgens mij al eens eerder aangekaart. Een deel kan ik niet lezen omdat er een blauwe balk over de achterkant van de tekst staat. Hoe krijg ik dat weg?
    Hartelijke groet, Margreeth

• 13 Augustus 2018 - 18:37

Adriënne:

Wat een leuke en blije foto's. En wat heb je een mooie verjaardag gehad Joke. Alles straalt aan de dagen in Texel. Heerlijk om te lezen!

• 13 Augustus 2018 - 18:53

Joke:

@Margreeth,
    Ik heb géén idee wat je bedoeld met de blauwe balk, ik heb dat zelf nooit gezien en ook nooit van anderen gehoord...
    Dus weet ik ook niet wat je daar aan zou kunnen doen.
    Herkent een andere mee-lezer van onze avonturen dit en kan Margreeth van de blauwe balk af helpen???

Bvd!

• 13 Augustus 2018 - 19:28

Puck:

Gaat hier iets niet goed, er komt geen nieuwe alinea en kan het ws niet versturen....

• 13 Augustus 2018 - 19:59

Jan En Gelly:

Hoi lieve meiden
    Wat leuk om over onszelf te lezen. We zijn het helemaal eens met jullie verhaal. Een heel gezellige dag gehad en nog steeds niet uitgepraat. Dat doen we tzt in Amersfoort.
    Gelukkig viel de storm mee, wij hadden ook alles binnen gezet.

.Ps Wij hadden geheel niet door dat Joke zondag 65 was geworden Schande

• 13 Augustus 2018 - 20:48

Marian:

Dag lieverds!
    Leuke belevenissen op Texel! En weer mooie foto's. Zeker geslaagde dagen en een mooie verjaardag!
    Op naar Apeldoorn nu

• 14 Augustus 2018 - 10:23

Jan En Alie:

Jan en Alie.
    Leuk Texel, en het was een tropisch eiland, volgend jaar op terugweg even Julianadorp aandoen!

• 14 Augustus 2018 - 11:45

Aafke:

leuk om de plekje te zien die wij in juni hebben bezocht.
    fijn dat het zo'n mooi reisje is geworden, leuk kadootje.
    groetjes Aafke

• 14 Augustus 2018 - 14:15

Erna En Imelda:

Hallo dames
    Leuk te lezen dat je genoten hebt op Texel. Ben er ca.30 jr geleden 1 weekend geweest en toen heb ik alleen maar meegekregen dat het er allemaal groen land lag. Gewoon verlengstukje van nrd.holland en/of friesland.
    Jan en Gelly zag ik op de prachtige foto's die jullie weer gemaakt hebben en vond dat zij er geweldig goed uitzien.
    Voorlopig zijn wij hier nog even druk met ons zelf zodat er weinig "zien"ruimte is.
    Passen de nieuwe truien goed die je voor de kids hebt aangeschaft?
    dikke kus en groet
    de harense wichter.

• 17 Augustus 2018 - 13:59

Imelda:

Meiden, het lijkt wel of j ullie een maand op texel zijn geweest zo,n gezellig vverslag.

enn harens wicht