Weekend in Otterlo... - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Marian & Joke - WaarBenJij.nu Weekend in Otterlo... - Reisverslag uit Amersfoort, Nederland van Marian & Joke - WaarBenJij.nu

Weekend in Otterlo...

Door: Marian en Joke

Blijf op de hoogte en volg Marian & Joke

02 Oktober 2016 | Nederland, Amersfoort

Donderdag 7 juli
Omdat we in 5 dagen 3x op Gijs mogen passen stelt Marian voor om te gaan kamperen met hem. Zijn mama en papa vinden het prima en zo vertrekken we donderdag naar Otterlo.
De boerin wijst ons de plek op de camping aan en daar rijdt Joke zich vast in de modder. We kunnen niet meer voor- of achteruit op deze veel te natte plek. Een paar mannen komen helpen duwen terwijl Joke langzaam gas geeft. Maar nee, we staan muurvast. Dan komt de boer met zijn 4-wiel drive en trekt achter, daarna voor en dan lukt het warempel om de bus los te trekken.
We krijgen een nieuwe en achteraf betere plek. Een prima plek!
Gijs vind alles superspannend en heeft het er de hele middag over.
‘s Middags nestelen we ons en kan Gijs wennen aan de camping.

Vrijdag 8 juli
We fietsen naar Harskamp, zien dat om 2 uur een jaarmarkt begint en rijden daarna naar Otterlo.
‘s Middag rijden we naar de jaarmarkt, gezellig om overheen te lopen. Omdat Gijs zijn allereerste echte poep op het potje heeft gedaan krijgt hij een puzzel van Cars.
‘s Avonds komen Sylvia en Marco. Gijs blij. Ze zetten de tent op en Gijs slaapt bij ze. Hij wil niet bij ons in de camper slapen!
Moon laten we steeds uit op een zandstraat dichtbij en dan komen we bij een papaverveld. Die gaven witte bloemen en er bloeit nu nog een enkeling. Mooi al die zaadknoppen!

Zaterdag fietsen we een heel mooie route door bos en hei en langs zandverstuivingen. Na 6 km. drinken we koffie etcetera. met lekkers, bij uitspanning de Mossel. Als we weer verder fietsen krijgt na 50 meter de fietskar een lekke band. Marco plakt hem en trekt dan het ventiel eruit. De band blijkt vergaan. We lopen terug naar de Mossel.
Moon durft niet over het wildrooster te lopen maar de sterke Marco tilt haar er heel makkelijk overheen.
In de speeltuin wachten we op Marco en Syl die naar een fietsenmaker in Otterlo rijden voor een nieuwe binnenband. Die zet 'm er ook weer in en dan rijden we eindelijk weer verder.
We kijken op de Ginkelse heide bij vliegers en eten er een ijsje.
Zo fietsen we vandaag 30 km. en doen boodschappen in Otterlo. Ook halen we nog een binnenband als reserve bij de fietsenmaker.
Na het eten gaan Syl en Marco weer naar huis. Gijs is even verdrietig maar omdat hij de zaklamp van papa mag voor vanavond is zijn verdriet snel over en zwaaien we ze uit.
Marian en Gijs douchen samen en Joke leest een leuk verhaal op de iPad voor. “Lekker slapen” heet het en heeft diverse opdrachten om dieren op een boerderij te laten slapen. Zonder morren gaat hij slapen. Zo lief!

Zondag 10 juli
Eerst spelen we lekker in de wind en de zon en om 10 uur komt vriendin Lida . Een half uurtje later is ook Louise er maar zij kwam op de fiets uit Amersfoort. We drinken koffie, eten een boterham en dan gaat Lida weer met de auto naar huis omdat ze moet werken. Met Louise laten we Moon uit en lopen weer langs het papaverveld en de schaapjes. Gijs geeft ze wat blaadjes en Moon gaat er met een grote boog omheen omdat zij vanmorgen haar neus heeft gestoten aan het schrikdraad....
Dan vraagt Gijs uit zichzelf of hij naar bed mag... verbaasd zeggen we ja! Maar... of Jomi wel eerst het boerderijverhaaltje op de iPad wil doen met hem!

Maandag 11 juli
We ruimen langzaamaan de boel weer op en na het middageten rijden we weer naar huis.
De eerste keer kamperen met Gijs was erg leuk en vraagt om een vervolg!!

• 02 Oktober 2016 - 22:34

Aafke:

Wat fijn zo genieten met Gijs. Prachtige foto's. Bijzonder deze tijd samen.

• 02 Oktober 2016 - 22:35

Marian Van Jos:

Dag, dag! Polen is mooi, maar dit is leuk!!
    Ziet er gezellig uit hoor!
    Liefs uit Torre del Mar.

• 02 Oktober 2016 - 23:12

Harense Wichter:

ik was echt even verbaasd, nu al weer op stap, tot dat ik de datum bewust zag. Heb in ieder geval genoten van de foto's - iedereen heerlijk relaxed en als ik er bij was geweest had ik een ned.vlaggetje gehaald en in het potje gezet als erkenning van een nieuw feit !!!
    Als I. zich gedraagt zijn wij de 23ste zeker van de partij .
    kus
    wij.

• 02 Oktober 2016 - 23:21

Adriënne:

Er is bijna niets leukers dan kamperen met een (of meerdere) kleinkind(eren). Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben.